torstai 19. heinäkuuta 2012

Muuliko valeraskaana...

Voi jösses mikä yö takana. Luulin, että Sissyllä on hätä pihalle, vaan ei se kurvasi hakemaan olkkarista lelun. Sit se on ollut pari päivää pesänrakennus puuhissa marjapuskan alla. Sen saman pusikon minkä alla pennet vietti aikaansa vuosi sitten....

Eilen kaikki olivatkin mummon luona hoidossa, kun kävimme Annin kanssa kulttuurimatkalla Kuopion Ikeassa. Yllätys ei varmaan ollut, kun mukaan tarttui kassillinen kaikkea "tarpeellista". Keskiviikkona ei sitten reenattu, mutta käytiin kuitenkin lenkillä kastumassa.

Tiistaina olikin varsinainen tehopäivä. Kaikki neljä tuli reenatuksi. Ninolla kaksi ukkoa, jossa näki molempien lähdön. Ekalla piti vähän jäljestellä muitakin jälkiä, mutta sitten tehtiin niin kuin pitikin. Toiselle ukole otettiin hajuvanasta kiinni ja sitten mentiin. Ihan lopun teki kyllä ilmavainulla. Vauhdista päätellen ei ollenkaan uskoisi koiran ikää. Toisaalta mitäpä jälkeä Nino ei jäljestäisi ;)

Kaikilla mustilla oli ekana reeninä roskalaatikko. Eli neljä roskista kallellaan, luukut kiinni. Yhdessä siellä on ukko. Moks oli varma että ukko on toisessa laatikossa. se katsottiin ja luukku jätettiin auki. Kolmannessa laatikossa ukko olikin. Pari kertaa piti sanoa: "Vuh, vuh!" ja niin ukko löytyi ja sai herkkuja. Haukkuva koira :) Koiruus istui odottamassa, että avaan luukun. Sani aloitti roskisten tarkastamisen vähemmällä vauhdilla ja niin tuli selvitetyksi missä ukko oli. Samassa laatikossa kuin Moksilla. Sissyn tyyli oli kiertää häntä hurjasti viuhtoen laatikkoa missä ukko on. Mokilla tulee ensiksi vauhti ja sitten herne yrittää pysyä mukana. Sanilla vauhti on sellainen, että herne pysyy mukana.

Toisessa reenissä kaikkki näkivät, että ukko menee jonnekin. Hetkiseksi koira pois ja sitten etsimään. Mokkeli on varsinainen heppu. Se istuu nätisti vieressä odottomassa. Se lähtee vasta luvan saatuaan. Toki pennet on varmistuksena taippariotteessa. Sani ei taas malta laittaa pehvaa maahan. Molemmilla ukot olivat sementtikelojen ja risukon seassa. Mokkis kerkisi taas tarkistamaan isomman alueen kuin Sani, mutta tärkeintä, että ilo oli ylimmillään ukon löytyessä. Sissyn ukko taas oli varsinaisen raunio alueen vieressä olessa kaapelikelassa. Samalla systeemillä ilmaisu kuin roskalaatikonkin, eli kelaa kelattiin ympäri useaan kertaan.

Lopuksi Sissylle otettiin hetsaamalla A-estettä pari kertaa. Ei sitä jyrkkää vaan hieman loivempaa. Hyvin onnistui niin pallolla kuin namillakin.

Maanantaina Sissy oli hakuharkoissa, jossa teemana oli mökkikylä. Keskilinjan molemmilla puolilla oli kaistaleet, joissa oli molemmilla puolilla kuusi piiloa. Sissyn ukot (2) olivat lähempänä takalinjaa. Molemmat ukot näytön kanssa. Ensimmäiselle ukolle Sissy painatteli suoraan ja teki vain lopussa pienen lenkin. Mennessään vain katsoi muita piiloja. Toisella puolella kävi takarajan toisella puolella tarkistuksella ja pitihän  takimmaiset piilot tarkistaakin. Hyvin meni kaikenkaikkiaan.

Pennejen kanssa kotona damien pitämistä. Sanin kanssa voi tehdä niin että pitää koiraa leuan alta kiinni ja silittää päätä. Mokin mielestä näin ei voi tehdä. Damit kun muutenkin on vähän tylsiä.

Sunnuntaina suunnistin suurta intoa puhkuen metsään. Merkkasin hakualueelle damin paikat. Sissy toimi kuin unelma tuoden kaikki damit käteen. Lyhyt eteen lähetyskin meni hyvin. Palkkana on paukkunoutoja ja lopuksi saa viedä damin autolle.

Sanin hakuruutu täytettiin yhdessä ja Mokkeli sai katsoa kun ruutua täytin. Molemmat lähtevät hyvin tekemään hakua ja merkkaavatkin missä damit on, mutta ei niitä suuhun oteta. Lähdin sitten molempien kanssa kiertämään aluetta, josko damit sitten nousisivat, mutta...Olipahan aikamoinen pudotus maan pinnalle.

Toisena reeninä penneille muisteja, jossa vaakku vietiin yhdessä. Kyllä vaakku Mokkelille kelpaa, mutta ei se käteen asti tule. Sani taas menee varikselle ja jää sitä nuuhimaan ja nuolemaan. Noh! Huoh! Töitä!

Ninollakin meni reeni lähinnä muiden hajujen haisteluun, mutta tulihan ne damit käteen asti. Tosin palkkaa ei ollut, kun pieni cockeri poika oli tyhjentänyt minun takkini taskut...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti