torstai 5. heinäkuuta 2012

Leiripläjäys: Open Show 2012

Lauantai iltana sadekelissä vedettiin läpi open show, johon osallistui reilu 50 koiraa. Tuomarina Viveca Lahokoski. Olisikin ollut hienoa, jos sää olisi ollut toisenlainen, mutta vetisissä tunnelmissa se vietettiin. Minulla oli lähinnä jännittäjän paikka, sillä Anni urakoi niin lapsi ja koira kisassa, jossa sijoittui 1. Parikilpailussa Sanin ja Moun kanssa ei tullut tulosta, kun vain yksi sijoitettiin. Junioriluokassa Anni kirmaili niin Sanin 2. ja Moun 3. kanssa. Moun hampaita katsoessa kuulin tuomarin sanovan että tälläinen tapaus, johon tyttäreni oli vastannut, että niin on mullakin ja hymyillyt kauniisti. Tietämättömille tiedoksi Moulla on alapurenta. Lisäksi Anni handlasi Opri-mummon 11,5 v. (Sissyn äiti eli siis Sanin ja Moun mummo) super-veteraaniluokassa (yli 10 v.) voittoon sekä kokonaisuutena rop-veteraaniksi. Bis-kehään Anni sai Mariannelta Lumon, johon pääsivät kaikki luokkavoittajat. Siellä menestys jatkui jatkoon pääsemisen merkeissä ja lopullinen sijoitus bis-3. Kiitokset Mariannelle luottamuslauseesta.  Pinkki-pipo rulettaa ;) ja äippä on eri ylpee.

No täytyyhän tunnustaa, että jouduin minäkin kehään Sissyn kanssa, kun The Muuli ei suostu muiden kanssa liikkumaan. Ei Sissyllä ole kivaa, mutta saattaahan se juosta, kun sille päälle sattuu. Käyttöluokan kolmansia eli viimeisiä oltiin, mutta saatiin sponsorin antama tassupyyhe.

Seuraavanlaisia arvosteluja sitten saatiin:

Sissy: "Erittäin feminiini 6 vuotias narttu, joka antaa hieman matalaraajaisen vaikutelman. Hyvät pään linjat. Kaunis kaula ja selkä linja. Hyvä eturinta. Sopiva luusto. Erinomaiset takakulmaukset. Kaunis ja hyvänlaatuinen turkki. Liikkuu ok sivusta, hieman kinnerahtaasti takaa. Kaunis kokonaisuus, jolle toivoisi hieman lisää raajakorkeutta."

Sani: "Elegantti juniorinarttu 15 kk. Kaunislinjainen pää, vielä hieman luisu kallo-osalta. Elegantti kaula ja selkä. Pitkä, mutta vahva lanneosa. hieman ylpeä hännästään liikkeessä. Sopivasti kehittynyt runko ikäisekseen. Sopiva luusto. Hyvä karva. Riittävät kulmaukset edessä, hyvät takana. Liikkuu sulavalla sivuliikkeellä, kapeasti mutta yhdensuuntaisesti takaa, huollimattomasti edestä. Esiintyy upeasti."

Mou: "15 kk, hyvät pään linjat, hieman löysä huulet. Voimakas alapurenta. Erinomainen kaula, vahva, mutta laskeva selkä. Erinomaiset takakulmaukset. Kaunis hännänkiinnitys. Ikäisekseen riittävän syvä rintakehä, mutta sen tulee vielä täyttyä, jolloin kyynärpäätkin tiivistyvät. Erinomainen karva ja karvan laatu. Liikkuu hyvällä sivuaskeleella, kapeasti takaa ja hieman meloen edestä. Esitetään nätisti."

Hienoa, oli, että tuomari kävi vielä sanomassa, jokaiselle sijoittuneelle koiralla, jotain. Sissy oli hänen makuunsa liian matalaraajainen, joten tiedän etten hänelle Sissyä vie. Tosin Sissy pääsee näyttelyhommista muutamaksi vuodeksi huilimaan. Olkoon Sani perheen näyttelytähti ja Nino pääsee myös, jos kunto siltä näyttää ;) Onpahan nyt Moustakin "virallinen" arvostelu oikealta tuomarilta.

Tässäpä sitten Markku Kastepohjan ottamia kuvia Open Showsta:

Annin ja Sanin tyylinäte Lapsi ja koira kehässä

Palkintojen jako

Mou 15 kk

Mou

Sani 15 kk

Sani

Pönöttöjä ja The Muuli

Opri

Anni ja Opri...huomaa mitä lapsellani on kädessä...

Rop-veteraanit

Lumo bis-3 ja Opri bis-4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti