lauantai 21. heinäkuuta 2012

Jäljillä...

Tossujälkeä oli ohjelmassa torstaina ja tänään lauantain. Torstain Sissyn jälki sisälsi jana harjoittelua, lähetyspaikkana tie. Janalle matkaa n. 5-10 metriä. Ensimmäisellä janalla Sissy tarkasti ns. takajäljen, mutta kääntyi sitten itsenäisesti oikeaan suuntaan. Neljännen janan jatkona oli kaksi keppiä. Hienosti meni. Tänään ei mennyt ihan niin hienosti. Minun moka! Olisi pitänyt muistuttaa vaikka keppijumpalla, että hei näitä etsitään. Ensimmäisestä kepistä kaahasi vauhdilla, enkä voinut edes palauttaa, kun merkki oli tippunut. Toisenkin kepin ylli meinasi mennä, mutta siinä peruutettiin.  Kulmien tarkasta takana ja siitä oikeaan suuntaan. Tien ylitys hienosti. Suorastaan kiire tien toiselle puolelle. Viimeisestä kepistä sivusta ohi, palautus ja niin päästiin herkkujen syöntiin.

Sani veti niin torstaina kuin tänäänkin tasaisen varman suorituksen. Vauhti on sopivaa, toisinaan saa jopa hieman jarruttaa. Pysyy kokoajan jäljellä tai sen välittömässä tuntumassa (1 m).

Mokkeli teki torstaina parhaan metsäjäljen tähän mennessä. Mokkeli tarkistaa enemmän kuin Sani jäljen sivuja. Jarruttaa saa oikein kunnolla. Vähän samanlainen kouhooja kuin äitinsäkin. Tänään jäljen lopussa ajauduttiin sen verran sivuun ettei saatu kunnon jäljestämistä purkille. Tuuli painoi todella vahvasti jälkeä. Jäljelle tehtiin "paikkaus". Tuore jälki, matkaa 50 metriä ja tämä painettiin täyttä höyryä eteen päin. Mokkelille tänään ainakin itse jäljestäminen oli tärkeämpää kuin purkille pääseminen. Toki paikkaussarjan jälkeen päästiin nameja syömään. Kaikki pennejen jäljet olivat kaaren muotoisia.

On se hyvä kun aina ei mene niin kuin Strömsööss, joutuu välillä tekemään ihan kunnon analyysiä siitä mikä meni hyvin hyvin ja missä mentiin metsään. Tälläiset reenit ne parhaita ovat, opettavat kuinka voi parantaa omaa suoritustaan ja näin ollen suoda koiralle sen parhaan onnistumisen.

Torstaina yllätin itseni ja ompelin Mokkelille omat jälkivaljaat, niin ettei tartte cockeripojan valjaita käyttää. Tänään testasin valjaat niin Sanilla kuin MOkolla ja hyvin passasivat. Moks sai eilen uuden kankaisen puolikuristavan pannankin. Muillekin on pannat työn alla. Ompelu on mukavaa puuhaa, vaikkei suutarin lapsella kenkiä olekaan...

Kastuttiin lenkillä pitkästä aikaa ;) Ei mua toi sade oikeestaan haittaa, enempi haittas ne suppupaarmat päivällä.

Huomenna reippaillaan pitkän kaavan mukaan Kuhmossa. Toivottavasti sää suosisi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti