torstai 5. heinäkuuta 2012

Muistia, muistia...

Keneltä vaaditaan muistia? Siis koiralta, että muistaa mihin dami jätettiin ja minulta, että osaan lopettaa ajoissa. Nyt pari päivää Pikku Mustat ovat saaneet tehdä muisteja niin, että olemme vienet yhdessä tavallisen damin tai kanidamin matkaa vaihdellen. Kanidami on ehdottomasti parempi. Muisteja on tehty niin omalla pihalla (marja- ja vattupuskia hyödyntäen) kuin metsässäkin. Muistisääntönä ettei koira näe damin hakupaikalta minua, mutta minulla on jonkinmoinen yhteys siihen mitä koira tekee. Samalla olemme harjoitelleet pillistä istumista ja pientä malttia ennen kuin hae-käsky tulee. Pillin kanssa tulee käsimerkki, jonka uskon olevan se vahvempi käsky ainakin tässä vaiheessa kuin pillin. Molemmat ampaisevat kuin tykin suusta. Ainut missä on fiksaamisen paikka on palautukset ne eivät kyllä kaikki tule suoraan käteen. Sanille tuli kyllä pari onnistumista eilen. Sain otettua vastaan koiran en damia. Sanin kanssa onnistuu myös pidä harjoitukset, mutta Mou on sitä mieltä, ettei hänen suuhunsa mitään tungeta. Lisäski ohjelmassa on damin kantoa hihnassa ja kantoa vauhdissa, jotta dami pysyy suussa. Sanin kanssa myös paikalla oloa, dami puoleen väliin ja koiran kutsuminen. Onnistuu. Tosin vauhtia oli eilen sen verran, että teki kuperkeikan damille tullessa. Mokkelin vauhti oli vastaavasti sen verran kova ettei dami kerinnyt mukaan. Se olikin Mokkelin eka kerta moista reeniä tehtäessä. Olenkin reenannut pari-kolme kertaa päivässä ja vain sen yhden, onnistuneen kerran verran. Tällä systeemillä mennään tämä viikko, ensi viikolla voisi ottaa hieman hakuruutua ja kuolleita eläimiä tuolta pakkasesta ;)

Ninokin sai eilen kanidamia tuoda. Se vain oli niin iso, että pieni coockerspanieelo joutui sitä useampaan kertaan paketoimaan ennen kuin sai sen tuotua. Mutta ei koiralle tullut mieleenkään, että sen matkan varrelle jättäisi.

Sissykin saa tehdä sen yhden muistin. Tosin niin, että koira jää istumaan minun viedessä damin. Mutta Sissyllä ei ole tässä mitään ongelmaa, juttu taitaa olla koiran taitojen aliarvioimista, mutta mielenvirkistyksenä passaa. Eilen Sissy pääsi etsimään ukkoja. Etukulmat ja siirtyvät maalimiehet. Molemmat kulmat haamutettiin ja sitten päästettiin koira töihin. Lisäksi oli kaikilla suorapalkka ja vimeisellä ukolla ruuan lisäksi tennari. Se on kyllä ihan pop! Tehdään me Sissyn kanssa lenkkitokoakin eli jääviä ja kaukoja on viime aikoina ollut ohjelmassa. Kaukoissa voisi alkaa pikku hiljaa kasvattamaan matkaa nyt se on max. kaksi metriä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti