perjantai 17. kesäkuuta 2011

Klinikka tutuksi...

Tarinan osa I

Mou yritti ja yritti tikistellä kakka, mitään ei kuitenkaan lopuksi tullut. Sitten tuli aivan järkyttävän isot yrjöt. Tässä vaiheessa aloin jo soitella lääkäriin. Ohjeeksi tuli nesteyttäminen, koska Mou ei enää syönyt eikä juonut. Sehän se vasta mielenkiintoista on viiden millin ruiskulla nesteen laittaminen koiraan. Parasta oli että yhdessä vaiheessa huomasin, että nesteytän Sania :D Lopulta tulin siihen tulokseen, että nyt lähdetään lääkäriin ja niin mentiin hippulat vinkuen kohti klinikkaa. Siellä Mou pääsi heti tiputukseen. Lisäksi otettiin pieni veren kuva ja vielä kaiken lisäksi rötgenkuva, jos masusta löytyisi joku kuulumaton esine. Kuvista löytyi vain kakkaa ja kaasua. Valkosolut koholla ja punasolut alhaalla. Suonen sisäisesti antibioottia ja lääkettä joka estää oksentamisen tai jos todella oksettaa niin mikään ei sitten pidättele. 10 päivän antibioottikuuri. Mouhan piristyi varsin nopeasti, tosin tippakin meni suht rivakasti. Kanyyli jätettiin jalkaan siltä varalta jos joudutaan tulemaan aamulla uudestaan.

Seuraavana päivänä otettiin rauhallisesti, eikä ulkoiltu muutoin kuin käytiin tarpeilla. Kanyylinkin sain otettua itse pois. Siitä olen oikeasti ylpeä itsestäni minä veri- ja neulakammoinen ihmispoloinen. Mouhan porskutti sitten entiseen malliinsa, eikä mitään oireita ole tullut takaisin. Verikokeissa käydään sitten rokotusten yhteydessä, jotta nähdään, että lääkkeet ovat purreet.

Meni viikonloppu ja tuli maanantai ja niin päästään tarinan toiseen osaan. Maanantain vastaisena yönä Sani teki lukemattomia kakkoja niin sisälle kuin uloskin. Ruoka ei maistunut ollenkaan, söi kuitenkin muutaman murun kädestä. Tosin oksenti ne sitten pois. Vettä otti vähän. Minä olin sitten pennun kanssa heti kahdeksalta klinikalla. Tiputukseen vaan ja niin nuokuttiin viisi tuntia siellä. Tippu meni paljon hitaammin kuin edellisellä viikolla. Sani nukkui koko ajan, teki tosin muutamat kakkayritelmät sisälle. Olisi halunnut ulos, mutta miten sitä tipan kanssa mihinkään lähdetään. Samat lääkkeet suoneen kuin Moullakin ja sama lääkekuuri. Uusinta verikokeet sitten rokotusten yhteydessä. Matokuuri tulee antaa vasta rokotusten jälkeen eikä päällekkäin nyt lääkekuurin kanssa, sillä verikokeessa ei näkynyt matoja kummallakaan. Sanikin on nyt iloinen ja pirteä oma itsensä.

1 kommentti: