maanantai 4. kesäkuuta 2012

reeniä pitkästä aikaa...

Niin kirjoitan sit jossain vaiheessa mitä keväällä tuli tehtyä, mutta nyt mitä tuli tänään tehtyä.

Sanin ja Moun kanssa ohjelma oli pitkälti samanlainen: takapään käyttöä eli perusasentoon siirtymisiä. Nämä namiavusteisia. Koejäykistelyjä perusasennossa. Maahan menoja. Sani tarttee huomattavasti vähemmän käsiapuja kuin Mou ja lisäksi Sani kestää paljon paremmin maassa. Moulla on hyppypeppu joka ponkaisee välittömästi ylös. Minun ollessa myös maan tasalla homma onnistuu. Molempien kanssa kahden pallon peliä. Sani on ihan haka tässä ja suosikki pallotkin on löytyneet :) Mou tekee paljon alemmalla vireellä vähän sinne päin. Mutta pääasia, että piti palloa suussa ja sain kehuttua ja halittua. Seuraamista ilman imutusta. Molemmat kestävät hyvin mukana käytävämaton verran ja täyskäännöksissä myös. Palkkaa satunnaisesti ja aina käännöksistä. Myös Ninolle kahden pallon peli on selvä pässin lihaa. Nino ei päästä pallosta kuin vasta käskystä. Tässä onkin flateilla oppimista.

Sissyn kanssa on eri hankalaa harjoitella takapään käyttöä kun koira pyörii koko ajan mukana. Lisäksi harjoiteltiin ison noutokapulan pitämistä istuen minun edessä. Voi pojat tämä on vaikeeta kun pylly menisi väkisin sivulle perusasentoon. Hieman muistutuksia kaukoista. Pentujen kanssa leikkimistä, leikkimistä, leikkimistä. Sissyn kanssa pitää päivittää mitä osataan ja mitä pitää reenata.

Illalla Sissyllä hakureenit pitkästä aikaa. Kuvio on unohduksissa. Tulee samaa linjaa takaisin mitä menikin. Eli reeniä aukealla paikalla, jossa koira näkee minun siirtymisen. Maalimies istumassa ja lippa silmillä, jolloin Sissy ei yritä tunkea naamalle. Maalimies pitkällään maassa, jolloin Sissy saattaa pomppia päällä tai etsiä naamaa tai...Seuraavissa reeenissä maalimies istumassa lippis silmillä. Räkii rullan. Rullan pitämis- ja tuontiharjoituksia.

Sissyllä on muutes juoksu. Sen piti alkaa vasta noin viiden kuukauden päästä, että silleen. Toivotttavasti tää on vain joku tilapäinen härö eikä suinkaan pysyvä ratkaisu....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti