keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

...keskiviikon kepposet...

Keskiviikon ohjelmassa oli vähemmän ojia kuin eilisillä lenkeillä. Aamusta tehtiin pentujen kanssa pallopeliä ja Sanin kanssa on mukava tehdä kun koira on heti satasella mukana. Pomppii vieressä kuin aropupu. On kuin äitinsä :) Tykkään että luovuttaa vasta käskystä, vaikkei kahden pallon pelissä tarvitsisi näin tehdä. Mokkelilla oli aamulla hieman häiriötä kun Nino päsi tulemaan myös kentälle. Muutenkin tuntui että koiruus huomioi kaiken mitä ympärillä tapahtuu vaikkei minusta tapahtunut yhtään mitään.

Sissyn kanssa rullan hakua ja palautusta sivulle asti. Minä ekana silittelin koiraa ja otin vasta sitten rullan pois. Pitämistä vahvistin pidä käskyllä. Sissystähän tämä on todella mukava leikki juosta minun ja Annin väliä saada kantaa rullaa ja palkaksi sitten nameja.

Mou the metsästyskoira sai tänään ensimmäisen lintusen. Tyhmä lintutökötti portailla kun kaikki humu-petterit painui pihalle. No lintu parka yritti tulla sisälle turvaan mutta Mokkis sai sen sitä ennen suuhunsa. Tiputti sen kuitenkin. Tirppa tökötti hetken jaloillaan ja heitti kirjaimellisesti veivinsä kellahtaen selälleen. Siinä se sitten oli kintut kohti taivasta. Maalinen matka päättyi sitten meidän takapihalle ja sieltä lapion kyydissä roskikseen. Rip!

Sitten tein helvetillisen reissun kauppoihin etsiessäni mitä laitan rippijuhliin vaatetta päälle. Meikäläisen vaatekaapin sisältö kun koostuu puserojen osalta fleecestä, fleecestä, fleecestä, hupparista, hupparista....joo ei taida ihan olla juhlavaatteita, ei. Housupuolella mulla ei olekaan kuin suoria housuja joten se asia onkin kunnossa. Olen kyllä ikuisesti pettynyt kun Pierre Cavallo liike meni aikoinaan konkurssiin.

Sitten suoritimme iltalenkin päivän ainoassa vesisateessa. Eipähän tarvinnut nurmikon leikkuuta kuin ajatella niin johan tuli vettä taivaalta.

Uudet pallohippastelut pennejen kanssa. Sani on pomppu-jänönen. Sanin pää vain poukkoilee oman pääni tasolla. No oikeasti se on vähän rasittavaa, mutta toisaalta on kiva kun koiralla on tekemisen meininki päällä. Naapurin setä meni lenkille ja se piti pallo suussa haukkua. Hienosti muuten pysyi lapasessa eikä lähtenyt perään tai mennyt pomppimaan vasten. Sanilla ei kuitenkaan pakka hajoa häiriöihin vaan heti uusi peli käyntiin :) Mokkis-Pokkis oli aivan huippu vireessä koko ajan hienosti haki narupallon ja JESS! sanasta puotti sen ja ryntäsi toisen pallon perään. Homma toimi kun koira sai koko ajan juosta. Oli aivan mahti viilis tulla kentältä pois. Onnistunut reeni. Vietti pysyi koko ajan korkealla ja osasin myös lopettaa sen vietin ollessa korkealla. Hyvä minä! Ninokin pelasi omilla palloilla hienosti kahden pallon peliä. Nino on vaihtokaupan miehiä ja pallo vaihdetaan namiin ja sitten lähdetään uuden pallon perään.

Sissylle uusi satsi rullan luovutusta. Kerran meinasi jäädä hengailemaan Annin luo namien toivossa, mutta sitten minusta pääsi paha ääni ja sen jälkeen olikin varsin kuuliaista koiraa. Säikähdin vähän itsekin itseäni ;) Enää en antanut vahviste käskyä: Pidä!. Rullan kanssa sivulle ja siinä hetken silittelyä ja istumista sitten rulla pois ja käskystä nameja syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti