lauantai 23. kesäkuuta 2012

Ilmassa on juhannustaikaa...

....se on kassillinen dameja. Koskapa vietimme juhannuksen mökillä piti tilaisuudesta ottaa vaarin ja pakata autoon myös damit. Eilen Sissy reenesi linjaa/ eteen menoa. Muistin virkistykseksi käytiin viemässä yhdessä kolme damia linjaa, joista viimeinen oli vajaan 100 metrin päässä. Hippulat vinkuen kaikki damit käytiin hakemassa ja luovuttamassa käteen. Toisen kierroksen tein niin, että jätin koiran istumaan ja vein ensimmäisen ja viimeisen damin. Hyvin toi molemmat eikä edes pysähtynyt kakkos damipaikan kohdalla. Ettei tämä olisi ollut pelkkää suoran juoksemista tehtiin väliin aina eteen menoa niin ettei koira nähnyt mihin damin heitin. No pääasiassa heiton eteen osui aina jokin puu, niinpä heitoista ei tullut kovinkaan pitkiä, mutta pääasia oli, että koira eteni suoraviivaisesti damille. Lopuksi tein neljän damin hakuruudun niin että liikuttiin Sissyn kanssa eteen päin ja viskelin siinä matkalla dameja. Taas paineltiin vauhdikkaalla tukka takana ja elämä edessä tyylillä. Olipa aikas huippufiilikset. Lopuksi Sissy päätti että tehdään vielä muutamia markkeerauksia veteen. Lopuksi kun annan Sissyn kantaa viimeisen damin takaisin mökille. Siinä vaiheessa, kun pääsin mökille mamma oli järvessä damin kanssa odottamassa. Ei ollut kummoisia heittoja mutta mikä parasta dami pysyi vahvistuskäskyn avulla suussa ja vasta sitten ravisteltiin. Jihuu!

Seuraavana Sani, jolle tein hippapalloja. Sitten vaihdoin toisen pallon damiksi. Joo-o ei voisi vähempää kiinnostaa. Seuraavaksi kehiin kanidami. Vietiin yhdessä dami ja sitten käveltiin vähän matkaa pois ja laitoin koiran hakemaan. Tai ei sitä mitenkään tarvinnut laittaa vaan sehän on intopinkeenä menossa. Näin tehtiin useamman kerran aina matkaa hieman pidentäen. Kanit tulivat käteen asti. Koskapa dami jäi vähän minua vähän vaivaamaan, niin koitettiin mitä tapahtuu kun damin viskaa veteen. No mitä tapahtui: Nouto, palautus ja luovutus!

Mokkelia vei vähän nenu eilen. Dami ei kiinnostanut. Mutta kanidami tuli pari kertaa hienosti samalla tavalla kuin Sanillakin. Sitten koiruuden päässä risteili aivan liian monta hernettä, joten unohtui koko dami mihin se oli jätetty. Yhdessä käytiin se hakemassa. Veteen viskattu dami oli taasen kamalan hirveä mörkö, jolle oli parempi haukkua. "Hurjat" aallot laittoivat vielä damin tulemaan kohti, joten voi apua! Kyllä uroksen omistaminen on niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin mukavaa. Toista se on tehdä noiden narttujen kanssa.

Mutta niin kuin eräässä elokuvassa sanotaan huomenna on uusi päivä...Sissyn linja tehtiin niin että laitoin koiran istumaan ja vein kolme damia. Tämä sujui ilman mitään kommervenkkejä. Samoin kun väliin heittämäni damit. Osumatarkkuuteni oli aivan yhtä upea ellei parempikin kuin eilen. Lopuksi Anni vei viimeisen damin paikalleen. Sitten Anni heitteli muutamia ykkösiä ja sitten laitoin koiran hakemaan Annin viemän damin. Hienosti Sissy painatteli aikaisempien haju- ja muistipaikkojen ohi. Hakuruudun neljä damia viskeli Anni, muutoin samalla systeemillä kuin eilen. Viimeinen dami eli se joka heitettiin ekaksi teetti mammalle hieman töitä ja siinä joutui juoksentelemaan ristiin rastiin. Otin koiran pois harhailemasta ja lähetin uudelleen, jolloin dami löytyi. Rannalla samalla tavalla kuin eilen paitsi Anni heitteli dameja. Damit tulivat käteen asti, jess!

Sanille kanidamia niin että Anni kävi viemässä damin ja matkaa pidennettiin kolme kertaa. Hienosti onnistui. Sama onnistui myös tavallisella damilla niin maalla kuin vedessäkin. Kaikki nuo samat mitä Sani teki onnistui myös Moulla ja se varmasti kuului hihkuin sen verran kovaa. Tosin toistoja oli pikkaisen vähemmän, kun älysin lopettaa. Olipas aika huippu fiilis tuollaisten reenien jälkeen. 

Toki Niilo-mieskin sai hieman pelata pallopeliä tyyliin pallo sulle, palkka mulle ;) Nino jäikin vanhempieni iloksi mökille, koska meillä on huomenna reenit ja pienen miehen mieli ei kestä yksin jäämistä :(

Toivottavasti kyseessä ei ole vain juhannustaikaa vaan taika pysyy, kun se on saatu esille kaivetuksi. Kyllä flatti on vaan niin uskomaton rotu, joka kanssa voi tehdä mitä vain ja varsinkin kun koiran saa hurautettua johonkin, on vain taivas  rajana... <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti