tiistai 5. kesäkuuta 2012

mitä tänään tehtiin....

Aamulla suolenkillä, jossa mustia vilisteli sinne ja tänne. Nino kulki minun kanssa. Loppu matkasta nostin pienen coockerspaanieelon syliini ja hypittiin yhdessä ojien yli.

Sissylle tehtiin kuviota Annin toimiessa maalimiehenä. Hieman koiruuus olli aluksi ihmeissään että mitä ihmettä tehdään, mutta remelit niskaan niin alkoi homma pelittää. Kuviota tuli tehtyä ja rullan palauttamisessa muistutin sanalla "pidä!" mitä pitää tehdä. Molemmat onnistui hyvin. Lisäksi tehtiin ihan lyhyellä matkalla rullan hakua ja tuontia. Silittelin koiraa ennen kuin otin rullan pois.

Penneleille kahden pallon peliä. Sani on kyllä helppo motivoitava. Ei tarvitse virettä nostatella kun toinen on valmiina kuin partiolainen. Moun kanssa oli hakusessa hieman mikä on se lelu mikä parhaiten pelittää. Narupallolla ryhdytään nyt ainakin alkuksi rakentamaan viretilan nostoa ja kestoa pikku hiljaa.

Nino pääsi mummolaan ja mustien kanssa suunnattiin toisten mustien kanssa lenkille. Mustat makasivat kuin lahnat kotona joten pennet jäi kotiin ja Sissyn  kanssa suunnattiin peko reeneihin. Ensiksi kaikki koirat tutustuivat tikkaisiin, törppöjen päällä olevaan lautaan ja putkeen. Tikkaat sujuivat Sissyltä hyvin, kun koira keskittyi asiaan. Pari eka kertaa oli aikamoista räpellystä. Pitää muistaa että tikkaiden alussa ja lopussa tulee koiran pysähtyä. Heiluva lankku oli aikas jännittävä mutta sitäkin selvittiin. Avustajia molemmissa oli esteen toisella puolella jotta koira ei pääse livistämään esteeltä. Peltiputkeen Sissy sujahti vauhdilla ja maahan menokin onnistui putken toisella puolella. Rankin osuus oli koiran kantaminen ja toiselle henkilölle luovuttaminen. Sissyllä vain häntä heilui Sonjan sylissä.

Raunioilla oli kaikille koirille kaksi ukkoa, joista koiran ohjaaja ei etukäteen tiennyt mitään missä ukot olivat. Aikas nopeasti Sissy löysi molemmat ukot jotka olivat lähes umpipiilossa.  Sissyllä oli uusi ilmaisu, sillä se piipitti löydettyään ukot. Samanlaista piipitystä kuin se on oikein innoissaan. Ukkojen etsiminen on vain niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin ihanaa. Tämä etsintä toteutettiin partioimalla.

Illan lopuksi vielä penneille leikkimistä. Sani ei meinennut pysyä housuissaan kun näki että lussopallot otettiin esille. kahden pallon peli sujuu niin, että Sani tuo pallon ja vasta käskystä tiputtaa sen. Yritän muistaa että otan vastaan koiran ja vasta sitten lelun. No ei minua haittaa vaikka ei pudotakaan lelua. Mokkeli on muuten vaan innokas, sille täytyy kertoa mitä ollaan tekemässä. Mokkis kyllä pudottaa toisen lelun, ennen kuin syöksyy toisen perään. Mutta kukin tavallaan. Osasin lopettaa kun leikki vielä sujui, vaikkei heittojen määrä kovin suuri olekaan. Myös Ninolle kahden pallon peliä, muutamien heittojen verran.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti