sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Joo, ei...

Niinpä niin ei mitään uutta lämmöt 37,7 astetta. Syöty hyvällä ruokahalulla. Lenkkeilty kaksi kierrosta aamulenkkejä sekä haluttu reenata. No tokihan me reenattiin tai siis humpsuteltiin. Kyllä Sissy on vaan aikamoinen sissi :) Emäntäänsä tullut, sillä minäkin vaapuin vielä viikkoa ennen Annin syntymää Kajaanin asuntomessuilla...

Nyt Sissy kuorsaa tyytyväisenä jaloissa, pöydän alla.

Kuinka helposti koiran saa ehdollistumaan johonkin ääneen? Vastaus: varsin helposti vastaan minä. Sissy on ehdollistunut kuumemittarin ääneen, piipitykseen, joka kertoo, että nyt on lämmöt mitattu. Reippaasti piipityksen jälkeen koiruus suunnistaa keittiöön, tietyn kaapin äärelle odottamaan namia:)

Mutta itse pentuasiasta sen verran. Sissyhän on astutettu juoksun 13. ja 14. päivä. Jos proget eivät ole olleet tarpeeksi korkealla vielä tuolloin, niin nuijapäät ovat uiskennelleet pari päivää astutuksen jälkeen ja kiinnittyneet vasta sitten. Eli tänään voi olla vasta 60/61 päivä. Tiistaihin asti ollaan siis ihan rauhassa.

Selvästikin koirani on lukenut kasvattajan peruskurssin materiaalia, jossa kerrotaan mm. että viimeisellä raskausviikolla lämmöt laskevat keskimäärin 37,6 asteeseen ja koira synnyttää keskimäärin 63 vuorokautta astutuksen jälkeen ja pari päivää voi mennä ylikin.

Pitäisköhän antaa sille lukemiseksi vaikka PK-lajien tai pelastuskoirien sääntökirja seuraavaksi.... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti