lauantai 2. heinäkuuta 2011

Perussettiä...

Pingeröt tykkäävät uida paljon niin vesikupissa, taasassa, lasten uima-altaassa kuin järvessäkin, myös suihkussa on eri kiva käydä :) Niin vain laitoin lasten uima-altaan pihalle ihan pentuja varten ;)

Penneleiden kanssa on tehty perussettiä eli kontaktia, katso ja pennethän napittavat. Tässä toimin lähinnä namiautomaattina. Istumista edessä ja perusasennossa. Edessä istumisesta siistymistä perusasentoon. Humpsuttelu maahanmenoa eli juoksentelen takaperin ja mennään yhdessä maihin. Maahan menoa edessä ja sivulla liikkestä. Askelseuraamista. Luoksetuloja erilaisissa paikoissa.

Moulla oli veriarvojen tsekkaus torstaina ja nyt olivat arvot rajojen sisällä. Eli Mou sai ekat rokotukset ja passin. Seuraavat rokotukset ovatkin siten kolmen viikon päästä jolloin mukaan lähtee talon kaikki koirat.

Sanikin oli klinikalla mukana sillä yöllä oli jälleen kakkaa tullut ja paljon. edellisenä iltanahan Sani oksenti, tosin luulin että riehui liikaa. Mutta eroa edelliseen kertaan oli se että koiruus söi ja joi. Tämä oli hyvä merkki. Kakkakin tuli iltapäivään mennessä ihan normaalina. Otin kuitenkin pennun varuilta mukaan. Lääkäri oli kuitenkin sitä mieltä ettei tarvita verikoetta.

Pentujen painot olivat Sani 15,3 kg ja Mou 16,3 kg. Mouhan on tosi jätkä ;)

Pennut on kyllä hauskoja. Ei niitä paljon klinikan hälinä haittaa. Kovin kiinnostuneita ovat ympärillä olevista ihmisistä ja toisista koirista. jos joku näyttää vähän jähmeältä niin ainahan sille voi muutaman sana haukahtaa. Sitten jos ei ole mitään mielenkiintoista nämä makaavat ihan potsplojona keskellä lattiaa.

Kuumuudesta johtuen ei ihmeitä olla tehty. Lenkitkin ovat olleet takametsälenkkejä kaikilla. Eilen käytiin sitten neljän koiran voimin uimassa. Mitä pikku mustat tekivät: ne noutivat vedestä, voi ihanuudet.

Tänään aamun kahussa jälkeä tekemään. Sanilla vieraan tekemä ja Moulla minun. Molemmat jäljet suoria reilut 10 metriä. Sanin jäljellä sammalta ja jäkälää. Ihana kun toisella häntä huiskaa töitä tehdessä. Sani on tosi taitava ja tarkka. Se tyttö ei jäljeltä poistu. Moun jäljellä samoin jäkälää, sammalta ja hiekkaa. Moulla on jo kovempi vauhti päällä ja osa nameista jää syömättä. Hienosti myös Mou ajaa jälkeä, tosin tyyli on erilainen kuin siskolla.

Jäljellä sisarusten erot tulevat myös hyvin esiin: Sani on tarkka, syö pari namia lukuunottamatta kaikki namit. Mou taasen pysyy jäljellä mutta tarkastaa vähän sivuja, ei poistu koiran mittaa kauemmaksi. Tällöin jää osa nameista syömättä. Alku on Moulla vähän kouhotusta sitten rauhoittuu. Erilaisuus näkyy myös syödessä. Samaan aikaan annettu purutikku tai näkkärin pala menee Moulla rouskis mouskis ja se meni, mutta Sani-neiti syö hitaasti ja nautiskellen. Veli-poika menee sitten kytikselle ja varastaa siskon herkut. Röyhkeä pieni porsas.

Myös tänään käytiin uimassa. Sissylle heittelin damia ja pennuille kanssa. Kaikki noutivat hienosti. Pennut läträsivät ja polskivat sitten ihan huvikseen ja seurasivat Polan, Dinon, Roccon ja Kasperin touhuja. Rannalla oli kivaa kun ei ollut muita. Tosin ranta on sellainen johon paistaa vasta ilta-aurinko.

1 kommentti:

  1. Ai että ootte ihanan reippaita! PikkuMustat kuulostavat äärimmäisen fiksuilta tapauksilta :o) treeni-intoa ja mukavia kesäpäiviä!

    -Smart ja poppoo-

    VastaaPoista