lauantai 9. heinäkuuta 2011

Viikolla sattunut ja tapahtunut....

Ollaan harjoiteltu hihnassa kulkemista. Meillä päin ei tuota liikennettä vaan ole kovin hurjasti, mutta autoja ei tarvitse enää ihmetellä. Kävelijöitä, pyöräilijöitä ja toisia koiria (niitä ei ole kovinkaan monta tavattu). Lähinnä mennäänn sivuun ja katsotaan kun toinen menee ohi. Samalla syödään namia, jos jännitykseltä muistetaan. Moullakaan ei enää häntä pörhisty leikkikenttää kiertäessä. Tosin teletappeja on siellä ollut vähän tai ei ollenkaan. Pitänee suunnitella menevänsä vähän vilkkaammille seuduille :)

Riistaan ollaan tällä viikolla tutustuttu oikei urakalla. Yhtenä päivänä oli kanidami ja siipi (minkä linnun, niin Maisa osaa tähän vastata...) Pingeröt eivät meinanneet tajuta, että tässä kohden pihaa voi tehdä muutakin kuin jäljestää...No kyllä se nenu sieltä maasta sitten irtosi.

Mou nostaa sponttaanisti riistan ja lähtee tuomaan sitä. Sani on taas jää mieluusti riistan kanssa nypertämään sitä. Sanin kanssa harjoiteltiinkin siiven pitämistä ja luovuttamista. Tämä onnistui hyvin. Variksesta molemmat menivät ihan villiksi. Mou kantoikin varsin ylpeänä vaakkua. Sani taas näykki sitä. Sorkaa molemmat jäivät jätystämään. Joten mejän suhteen kaato kiinnostaa, osoittaa sen pysähtymällä, jääden sille, nuolemalla ja syömällä sitä.

Sani on vähän kuin äitinsä, joutuu vähän tekemään töitä riistan kanssa. Mou taas on tässä vaiheessa riistan suhteen helppo.

Perussettiä molempien kanssa. Luoksetulossa molemmat tulevat suoraan eteen napottamaan :) Lisäksi ollaan muistettu harjoitella seisomista näyttelyitä silmällä pitäen.

Hakureenit sitten peruntuivat ja mentiinkin tekemän jälkeä. Tein molemmille pennuille noin 20 metrin jäljet. Hiekkaa, sammalta, jäkälää pohjana. Muurahaisia oli vähän liikaa ja ne olivat kiinnostuneita myös froliceista. Kumpikaan ei syönyt kaikkia nameja, mutta kumpikin ajoi loisto jäljen. Molempien häntä heilui. Mou meni tosi rauhallisesti, ei kuitenkaan niin rauhallisesti kuin Sani. Molempien jälkien päässä oli purkissa pinaattilettuja. Matkaa voisi pidentää, mutta nameja saa olla vielä joka askeleella tai mulla on aina oikella askeleella ja askeleet ovat lyhyitä. Olisiko namit noin 30 cm päässä toisistaan. Kyllä näistä hienot jälkikoirat tulee ;)

Valitettavasti helteet sotkevat tekemisiä välistä pahastikin. Eilinen vietettiin lähinnä vaan ollen ja nukkuen ja taitaa tästäkin päivästä tulla pitkälti samanlainen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti