tiistai 3. toukokuuta 2011

Penneliinoista...

Mitäpä pennun joka päiväiseen arkeen kuuluu:

Ruokailuja neljä kertaa päivässä. Tässä ollaan kehitytty huimasti, sillä ruokailut eivät enää ole kokonaisvaltaisia. Enää ei ruokakupissa istuta tahi tassutella. Ruoka maistuu vaihtelevasti kuten ihmislapsillakin. Välillä kuppi tyhjenee lähes kokonaan ja toisinaan jää sitten enemmän tähteeksi. Pari kertaa Sissy on oksentanut. En tiedä onko kyseessä paha olo vai se että lapsille pitää oksentaa ruokaa...Yök!

Vesikipon alla ei voi olla sanomalehtiä, koska silloin saattaa kuppi löytyä aivan eri paikasta mihin on sen jättänyt. Vesikipossa kyllä taidetaan puuhastella muutakin kuin juomisen merkeissä. Tänään löysin vesipallon vesikiposta :)

Nukkumista pennut harrastavat ja paljon. Uni saattaa tulla mitä ihmeellispiin paikkoihin kuten jalat saattavat roikkua vesikipossa tai korva. Pääasiassa pennut nukkuvat ahtaissa paikoissa mitä huoneesta löytävät. Toki osa nukkuu napa kohti kattoa pehmeällä alustalla.

Pennut viihtyvät paljon paremmin koko huoneessa kuin niin, että ne olisivat teljetty laatikkoon. Laatikko pitäisikin raahata huoneesta pois. Mitähän silläkin tekisin...

Pissi ja kakkajuttuja...Pissit tulevat pitkälti paperille ja kakat myös. Joskin sivuosumia mahtuu jonkin verran mukaan. Joskus onkin vain siivottava märät paperit kasaan. Pihalle osataan tehdä molempia tarpeita. Minun aktiivisuudesta johtuen käymme iltapäivisin ja iltaisin useamman kerran ulkona. Tämä helpottaa huomattavasti huoneen siistinä pitämistä.

Pihalla viihdytään hyvin ja siellä riittää tutkimista tai sitten leikitään. Sissy leikittää ja välistä imettää. Vaikka lauma onkin jonkin verran hajallaan pihalla, niin kuitenkin suht laajassa kasassa pysytään. Viikonlopuksi onkin luvatttu lämpimiä kelejä, joten ehkä meidän ulkoilut ovat sitten hieman pidempiä.

Tänään käytiin ensimmäistä kertaa myös aamupissillä.

Eppu juoksee penneleitä karkuun, mutta Nino reppana aina välistä motitetaan. Silloin kuuluu hieman murinaa, mutta ei pennut ole moksiskaan. Yleensä pelastan Ninon päästämällä sen sisälle.

Mo-pojan suuhun mahtui tänään tennispallo. Vähänkös poika oli polleana. Sissy ei mennyt ottamaan palloa toiselta vaan väisti...

Tänään on huimat viisi viikkoa täynnä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti