maanantai 8. elokuuta 2011

Onks tää nyt sitten perussettiä vai tokoa...

Perussetti kuulostaa kivemmalta ja ei niin vakavalta. Pikku mustillakin on paperilla mitä nyt tehdään ja harjoitellaan.

Sanilla sujuu hienosti eteen tuleminen, toki tässä on vielä käsi apuna. Kiertäminen perusasentopaikalle vaatii minulta jonkin verran akrobaattisia taitoja ;) Mutta kyllä se oikea paikka sitten löytyy. Kännökset sujuvat myös täyskäännös sekä oikealle käännös. Vasemmalle käännöksessä on havaittavissa pienoista edistymistä. Hömpsötellen maahan menoja. Tämä varmaan voisi olla nopeampi, mutta tässä vaiheessa se on mielestäni hyvällä mallilla. Ei se missään nimessä hidas ole. Askelseuraamisessa oikea paikka pysyy yllättävän hyvin. Kaukojen vaihdoissa töpöt pysyvät hyvin paikallaan. Käsiavuilla ja namien voimalla mennään. Missään ei ole vielä käskyjä mukana, koska ekana harjoitellaan liikkeet kuntoon ja otetaan vasta sitten sanallliset käskyt käyttöön. Näyttelyposeeraus sujuu myös namin avulla. Pitäisköhän meidän harjoitella hihnassa juoksemista...?

Moullakin on hyvässä mallissa eteen tuleminen. Kaikki missä oikeasta paikasta on kyse on hieman poukkoilua namin perässä. Ei sillä etteikö toinen olisi innokas, mutta hieman malttamaton toinen kyllä on. Maahan meno Moulla on hanskassa tai tassussa. Noutaminen, kantaminen ja luovutus huomattavasti pidemmällä kuin Sanilla. Mou onkin erikoistunut tähän raatojen etsimiseen lenkillä. Harvoin meillä on lenkkiä etteikö joku elukan pätkä roiku Moksiksen suusta. Näyttelyposeerauksessa Mou kuitenkin malttaa olla. Toki koira heiluttaa häntää tai toisin päin ja mutkallahan se on koko ajan, vaikka tassut ovat paikallaan.

Mou aloittikin sitten eilen pentukurssin. Alussa piti hieman haukahdella muutamalle koiralle, mutta ei sen enempää. Pääasia oli että nähtiin monenmoista hännän heiluttajaa niin isoja kuin pieniäkin. Aiheita oliva tällä kertaa kontakti koiran istuessa ja mukana kulkiessa. Jess! Zip! Hyvä! Taitava! sana yhdistäminen oikea aikaiseen tekemiseen ja tylsät tauot, jonka aikana ei tapahdu mitään sekä lopussa rauhoittuminen. Todella hyvin Mou jaksoi keskittyä tekemiseen, sillä se tuijotti minua suurimman osan ajasta.

Molempien kanssa voisi tällä viikolla ottaa tehokuurin noudon eri juttuja sekä tehdä sen riistaruudun, josta "löydetään" raatoja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti